Magneettherapie

Werking van de Magneten
 Magneten zorgen voor de helende werking in onze Magneet armbanden.                                                        
Welke voordelen hebben armbanden met magneten voor uw gezondheid?

Magnetische therapie is gebaseerd op de theorie dat magnetische velden, wanneer ze rechtstreeks tegen het lichaam worden gehouden, de genezing van verschillende gezondheidsproblemen kunnen stimuleren. Zowel mannen als vrouwen kunnen magnetische armbanden dragen om pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen, de bloedsomloop te verbeteren.

Studies hebben aangetoond dat magnetische armbanden gezondheidsvoordelen hebben.  Bij constant gebruik heeft het effect op fysiek en mentaal welzijn.

Magneten worden al sinds de oudheid gebruikt voor hun genezende eigenschappen, Chinese artsen gebruikten regelmatig magneten al in 200 voor Christus. Zelfs als je geen diepgaande kennis hebt van magnetische therapie. Zal deze uitleg je helpen te begrijpen hoe magnetische armbanden werken en hoe ze je gezondheid kunnen verbeteren. 

Hoe werken onze magnetische armbanden?

De magnetische velden draaien rond de slagaders van je pols. Magnetische therapie wordt uitgevoerd door magneten dicht bij het lichaam te plaatsen. Het magnetische veld dat door elke magneet wordt gegenereerd, verbetert de bloedcirculatie. Het doet dit door de ijzerdeeltjes in hemoglobine aan te trekken - een rood eiwit dat verantwoordelijk is voor het transport van zuurstof in het bloed.

Het dragen van een magnetische armband zal de bloedcirculatie door het hele lichaam verbeteren. De magneten in de armband trekken ijzerdeeltjes in hemoglobine aan waardoor bloed gemakkelijker door het lichaam stroomt. Dit helpt je lichaam meer zuurstof en voedingsstoffen te geven. Het kan ook helpen om gifstoffen efficiënter uit het lichaam te verwijderen. Een magnetische armband kan om beide polsen worden gedragen om de effectiviteit van magnetische therapie voor circulatie te maximaliseren.

In een eerste studie wilden onderzoekers van de Universiteit van Virginia het effect onderzoeken van magnetische therapie op de microcirculatie, wat de bloedstroom door kleine bloedvaten is.

Ze plaatsten magneten met een veldsterkte van 70 milliTesla (mT), dat is ongeveer 10 keer de sterkte van de gewone koelkastmagneet, in de buurt van de bloedvaten van ratten en ontdekten dat de vernauwde bloedvaten verwijden. De resultaten suggereerden dat het magnetische veld de bloedvaten kon ontspannen en de bloedstroom kon verhogen.

In een meer recente studie gebruikten de onderzoekers magneten op de poten van ratten die waren behandeld met ontstekingsremmers om weefselbeschadiging te simuleren. De magneten verminderden de zwelling in de poten van de ratten aanzienlijk tot 50 procent wanneer ze onmiddellijk na het letsel werden aangebracht.

Spierkneuzingen en gewrichtsverstuikingen zijn wereldwijd de meest voorkomende verwondingen, en omdat verwondingen die niet sneller zwellen genezen, kan de magneettherapie tal van toepassingen hebben. In tegenstelling tot vele andere medische behandelingen is magnetische therapie volledig pijnvrij en 100% veilig. Het lijkt veelbelovend en heeft over het algemeen zeer weinig bijwerkingen. En hoewel magneten de onderliggende oorzaak van geen enkel probleem behandelen, zijn ze veel minder gevaarlijk dan het gebruik van medicijnen of een operatie.

Wat zijn de voordelen van magnetische therapie?
Verbeterde bloedsomloop


De magnetische velden draaien rond de slagaders van je pols, waar magneten de bloedsomloop en de bloedstroom verbeteren. De verhoogde circulatie geeft het lichaam meer voedingsstoffen die het nodig heeft in het bloed, wat de gezondheid op natuurlijke wijze verbetert. 

Minder ontstekingen
Een onderzoek uit 1974 door Albert Roy Davis, Ph.D, toonde magneten om kankercellen bij dieren te doden. Hoewel er geen bewijs is dat het kanker bij mensen kan genezen, kan gelukkig het dragen van een magnetische armband de niveaus van ontsteking verminderen die je lichaam ervaart.  Het doet dit door de bloedstroom door uw lichaam te verhogen, wat zwelling vermindert en gifstoffen verwijdert

Pijnstilling

Magnetische therapie kan het lichaam zelfs helpen met bepaalde soorten pijn om te gaan.  Verlicht effectief verschillende soorten pijn van artritis, carpale tunnel, pijn en ontsteking in de schouders, armen, pols of handen.

Magnetische golven die worden afgegeven door een magnetische armband kunnen ook het niveau van endorfine verhogen.  Endorfines zijn ‘feel good’ -chemicaliën die door de hersenen worden afgegeven na activiteiten zoals lichaamsbeweging en seks. Het hebben van meer endorfines in je lichaam zal de pijnniveaus die je ervaart verminderen.

Verminder stress verbeter nachtrust

Men beweert dat magnetische armbanden stress verminderen en de slaap verbeteren. Sommige natuurgenezers geloven dat magneettherapie het lichaam kan helpen meer melatonine te produceren, waardoor u een betere nachtrust krijgt.  Het dragen van een magnetische armband 's nachts kan uw lichaam helpen zijn natuurlijke balans te vinden en voldoende van dit essentiële hormoon aan te maken.

Om statische magneten te gebruiken voor pijnverlichting, moet u een magneet van voldoende sterkte gebruiken om een ​​voordeel te bieden. Elke armband is voorzien van krachtige 3000 gauss-magneten. Dit zijn één van de sterkste die er zijn in magnetische armbanden en de magneten zorgen voor voldoende magnetisme in je lichaam.